Hoofdgerecht | 2-3 personen | bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen (uit de Verenigde Staten)
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 prei (uit Nederland)
  • 3 waspenen (uit Nederland of Spanje)
  • zakje rucola (uit Italië)
  • 1 tl (gemalen) komijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • half blokje groentenbouillon

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de prei en de waspenen in dunne plakjes en snipper de ui.
  3. Fruit de ui samen met de knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg de prei en waspeen toe en bak even mee. Doe vervolgens een scheutje water in de pan, en doe de deksel er op. Zo kan de wortel gaar stomen. Dit gaat een stuk sneller dan de wortelen bakken – hierdoor hoeft het gas minder lang aan.
  4. Voeg het komijnzaad, de kaneel en het halve blokje groentenbouillon toe aan de groenten.
  5. Prak de zoete aardappelen, en voeg de groenten er aan toe.
  6. Schep goed om, en breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg als laatst de gewenste hoeveelheid rucola toe, em schep nog eens goed om.

Eet smakelijk!