Hoofdgerecht | 4 personen | bereidingstijd 35 minuten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 prei (in ringen)
  • 3 stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 150 gr winterwortel (in blokjes)
  • ½ knolselderij (in kleine blokjes)
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 1 ½ liter groentebouillon (2 tabletten)
  • 2 el tijm (vers)
  • 100 gr pasta naar keuze
  • 400 gr bonen naar keuze (denk aan kidneybonen of kapucijners)
  • 100 gr parmezaanse kaas in snippers (alternatief: edelgistvlokken)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan, fruit hierin de prei, knoflook en bleekselderij voor 5 minuten, zonder dat ze verkleuren. Voeg de wortel, knolselderij, tomatenblokjes en tijm toe. Giet er 1 liter van de bouillon bij. Breng aan de kook en voeg peper en eventueel zout toe naar smaak. Laat de soep 10 minuten koken.
  2. Voeg nu de pasta en de bonen toe, laat koken tot de pasta gaar is (ca. 10 minuten). 
  3. Serveer de soep met extra zwarte peper en Parmezaanse kaas of edelgistvlokken. Ook lekker: bak een ciabatta of focaccia brood af en serveer warm bij de soep.

Eet smakelijk!