
Hoofdgerecht | 4 personen | bereidingstijd 35 minuten
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 prei (in ringen)
- 3 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 150 gr winterwortel (in blokjes)
- ½ knolselderij (in kleine blokjes)
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 ½ liter groentebouillon (2 tabletten)
- 2 el tijm (vers)
- 100 gr pasta naar keuze
- 400 gr bonen naar keuze (denk aan kidneybonen of kapucijners)
- 100 gr parmezaanse kaas in snippers (alternatief: edelgistvlokken)
Bereiding
- Verhit de olie in een grote pan, fruit hierin de prei, knoflook en bleekselderij voor 5 minuten, zonder dat ze verkleuren. Voeg de wortel, knolselderij, tomatenblokjes en tijm toe. Giet er 1 liter van de bouillon bij. Breng aan de kook en voeg peper en eventueel zout toe naar smaak. Laat de soep 10 minuten koken.
- Voeg nu de pasta en de bonen toe, laat koken tot de pasta gaar is (ca. 10 minuten).
- Serveer de soep met extra zwarte peper en Parmezaanse kaas of edelgistvlokken. Ook lekker: bak een ciabatta of focaccia brood af en serveer warm bij de soep.
Eet smakelijk!