Stevige erwtensoep

Hoofdgerecht | 4 personen | bereidingstijd 70 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • ½ knolselderij
  • 400 gram spliterwten
  • 250 gram kastanjechampignons 
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 liter water

Kruiden

  • 1 takje bladselderij
  • 2 laurierbladeren
  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Doe in een grote pan 2 liter water en de spliterwten en breng deze samen met het bouillonblokje en het laurierblad aan de kook.
  2. Schep het schuim eraf en laat het geheel 40 minuten zachtjes koken. 
  3. Snijd nu de wortel en knolselderij in stukjes en de prei in dunne ringen.
  4. Snijd verder de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in kwarten.
  5. Voeg alle groenten toe aan de soep en laat deze dan ook 15 minuten lang meekoken terwijl je af en toe roert. Laat de laatste 10 minuten de deksel van de pan zodat het water uit de soep kan stomen. Hierdoor krijg je de stevige erwtensoep waar we bij Ikeetduurzaam zoveel van houden!
  6. Gooi de deksel weer op de pan als je de soep dik genoeg vindt.
  7. Snijd als laatst de blaadjes van de bladselderij en hak deze in reepjes. Voeg deze aan de soep toe en laat nog 1 minuut meekoken.

Eet smakelijk!