Hoofdgerecht | 4 personen | bereidingstijd 30 minuten

Ingredi├źnten

  • 1 pompoen
  • 1 bataat
  • 2 pastinaken
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 pakje haverroom (250 ml)
  • 1 dikke winterpeen
  • 2 preien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 cup rode linzen (ongeveer 180 gram)
  • 1 blokje groentebouillon
  • Zout en veel peper
  • Water

Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees vervolgens in grote stukken.
  2. Schil de bataat, pastinaak en de wortel en snijd ook deze in grote stukken.
  3. Snijd de prei in ringen en spoel deze af onder de kraan.
  4. Doe de tomatenblokjes erbij.
  5. Doe de linzen erbij.
  6. Doe er een eetlepel zout en twee eetlepels zwarte paper bij.
  7. Los het blokje groentebouillon op in 500 ml water en doe dit in de pan.
  8. Vul de pan verder tot driekwart met water.
  9. Haal de tenen knoflook uit hun jasje, halveer deze en doe ze in de pan.
  10. Breng het geheel aan de kook en kook het net zo lang tot alles zacht geworden is.
  11. Zet dan de staafmixer er in en pureer alles tot een gladde massa.
  12. Roer nu het pakje haverroom er door heen.

Tip

Is de pompoensnert wat te dik? Voeg wat extra water toe.

Recept van BioLokaal

Eet smakelijk!