Hoofdgerecht | 6 personen | bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 425 gram biologische rode kidneybonen
  • 1 ui
  • 125 gram champignons 
  • 1 grote wortel
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl tijm
  • 3 etl sojasaus
  • 90 gram havermout
  • 2 etl tomatenpuree
  • zout en peper
  • 3 etl bloem
  • Burgerbroodjes

Voor op de broodjes kan je van alles gebruiken. Beleg de burger met je favoriete toppings. Wij hebben het volgende gebruikt:

  • Rucola sla
  • Tomaatjes
  • Biologische tortillachips

Bereiding

  1. Snijd de ui en de champignons fijn, en rasp de wortel grof.
  2. Bak de ui gedurende 2 minuten in de pan, tot hij doorschijnend is. Bak daarna de wortel en de champignons mee tot de wortel zacht is.
  3. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af. Doe ze in een grote kom, en stamp met een aardappelstamper goed fijn.
  4. Voeg aan de gestampte bonen de gebakken ui, wortel en champignons toe. Doe er ook de paprikapoeder, komijnzaad, tijm, sojasaus en havermout bij, en meng goed.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel het bonenmengsel in 6 gelijke bolletjes, en druk plat om er burgers van te maken. 
  7. Doe de bloem in een bord. Haal de burgers één voor één door de bloem, zodat ze bedekt zijn.
  8. Giet wat olijfolie in een koekenpan, en laat goed heet worden. Doe vervolgens de burgers in de pan. Bak ze 2-3 minuten aan beide kanten, tot er een korstje op zit.
  9. Doe de burgers op een broodje, en beleg naar wens!

Eet smakelijk!