Hoofdgerecht | 4 personen | bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen

Voor de kikkererwtenmix

  • Groot blik kikkererwten
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander (optioneel)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een snufje zout

Voor de knoflookkruiden saus

  • Twee flinke eetlepels naturel hummus
  • Sap van een halve limoen
  • 1 theelepel gedroogde of verse dille
  • 3 teentjes knoflook
  • Water om te verdunnen
  • Zout naar smaak

Toppings (optioneel)

  • Cherrytomaatjes
  • Peterselie
  • Limoensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de zoete aardappelen schoon, en snijd ze in de lengte door de helft. 
  3. Sprenkel wat olijfolie over de aardappelen, samen met wat peper en zout.
  4. Plaats in de oven tot ze gaar zijn (ongeveer 25 minuten).
  5. Spoel de kikkererwten af en maak ze droog met een theedoek.
  6. Mix de kikkererwten met de theelepels kruiden en de olijfolie.
  7. Bak de kikkererwten vervolgens in een droge pan tot ze knapperig zijn.
  8. Meng de hummus met het limoensap, de dille, geperste knoflook en eventueel wat zout. Voeg water toe tot de saus schenkbaar dun wordt.
  9. Haal de zoete aardappelen uit de oven, verdeel de kikkererwten er over samen met de saus. Verdeel vervolgens de toppings naar keuze over het gerecht, en het eten is klaar!

Recept van: minimalistbaker.com

Eet smakelijk!