Hoofdgerecht of bijgerecht | 2 à 3 personen | bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • Olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram fijn gesneden shiitake paddenstoelen
  • 250 gram fijn gesneden kleinere paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons)
  • 200 gram veganistische kaas voor garnering (optioneel)
  • Je kunt naar smaak ook nog eigen groenten toevoegen om mee te koken!

Kruiden

  • Roosmarijn naar smaak
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel basilicum
  • ½ theelepel rode peper
  • Zout en peper

Bereiding

  1. De aardappelen koken tot beetgaar, grof snijden.
  2. Ui, knofook en paddestoelen fijn snijden en aanfruiten in koekenpan, vervolgens de aardappelen mee bakken tot licht bruin.
  3. Het geheel in een ovenschaal of gietijzeren pan, besprenkelen met vegan kaas en in de oven op 250°C voor 15 minuten.

Recept van: Steven Luttjeboer

Eet smakelijk!