
Hoofdgerecht | 2/3 personen | bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram wortel
- 150 gram rode biet
- 100 gram ananas
- 100 gram mango
- 100 gram granaatappel
- 25 gram seroendeng
- 20 gram gebrande sesamzaad
- 40 gram sesampasta
- 2 limoenen (sap)
- 15 rijstvellen
- 75 gram blauwe bessen (optioneel)
Kruiden
- koriander
- 20 gram matchapoeder
Bereiding
- Snijd alle groenten in reepjes en al het fruit in blokjes van 3 mm.
- Maak een dressing van de sesampasta, limoensap, koriander en gemalen granaatappel.
- Laat de rijstvellen voor 5 seconden weken door ze geheel onder water te dompelen en daarna op een droog oppervlak neer te leggen.
Tip: doe niet meer dan zes vellen achter elkaar: zodra je een zesde vel hebt liggen drogen, kan je beginnen met rollen met het eerste vel dat je geweekt hebt. - Voeg alles samen in een kom en rol er daarna springrolls van in de rijstvellen.
- Garneer de springrolls af met het gebrande sesamzaad en het matchapoeder.
- Voeg eventueel de blauwe bessen toe.
Recept van: Steven Luttjeboer
Eet smakelijk!