Bloody Springrolls

Hoofdgerecht | 2/3 personen | bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram wortel
  • 150 gram rode biet
  • 100 gram ananas
  • 100 gram mango
  • 100 gram granaatappel
  • 25 gram seroendeng
  • 20 gram gebrande sesamzaad
  • 40 gram sesampasta
  • 2 limoenen (sap)
  • 15 rijstvellen
  • 75 gram blauwe bessen (optioneel)

Kruiden

  • koriander
  • 20 gram matchapoeder

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in reepjes en al het fruit in blokjes van 3 mm.
  2. Maak een dressing van de sesampasta, limoensap, koriander en gemalen granaatappel.
  3. Laat de rijstvellen voor 5 seconden weken door ze geheel onder water te dompelen en daarna op een droog oppervlak neer te leggen.
    Tip: doe niet meer dan zes vellen achter elkaar: zodra je een zesde vel hebt liggen drogen, kan je beginnen met rollen met het eerste vel dat je geweekt hebt.
  4. Voeg alles samen in een kom en rol er daarna springrolls van in de rijstvellen.
  5. Garneer de springrolls af met het gebrande sesamzaad en het matchapoeder.
  6. Voeg eventueel de blauwe bessen toe.

Recept van: Steven Luttjeboer

Eet smakelijk!